Trouwen op een boot? Dit moet je weten!

30 augustus 2022
 Categorieën: Events, Blog


Trouwen op een boot lijkt misschien iets wat alleen in films of in verre oorden gebeurt, maar trouwen op een boot kan ook dicht bij huis! Sterker nog, deze manier van in het huwelijk treden wordt steeds populairder. Wanneer je gaat trouwen op een boot die daar speciaal voor ingericht is, heb je vaak alle gemakken van het vaste land en hoef je alleen maar van de geweldige voordelen van een boot te genieten: in de natuur zijn, lekker dobberen, genieten van de rust, mooie plekken zien en echt een moment voor jullie zelf hebben. In dit artikel ontdek je waar je het beste rekening mee kan houden wanneer je in het huwelijksbootje wil stappen!

Kies een trouwboot
Wanneer je je bruiloft op een boot wil gaan vieren dien je met een aantal dingen rekening te houden. Ten eerste is het van belang om te kiezen voor een trouwboot. Dat is een boot die speciaal is gemaakt en ingericht voor huwelijken. Een goede trouwboot is stabiel. Je wil namelijk niet vallen en/of gewond raken, zéker niet op een van de meest bijzondere dagen van je leven. Verder kun je het beste kiezen voor een boot met zowel binnenruimte als buitenruimte. Een trouwdag plan je meestal ver van tevoren. Het weer is daarom niet te voorspellen. Je kan het beste met alle realistische scenario's rekening houden en kiezen voor een boot die geschikt is voor zowel zonnig als regenachtig weer.

Met of zonder gasten?
Houd er rekening mee of je wel of geen gasten wil uitnodigen op je trouwboot. Een boot voor alleen jullie twee zal uiteraard veel kleiner en goedkoper zijn dan een boot voor de hele familie. Veel bruidsparen kiezen voor een tweepersoons trouwboot. Zij maken dan eerst een reis over het water om hun trouwdag af te trappen met een romantische ervaring met elkaar.

Vervolgens kiezen ze een plek om aan te meren waar de hele familie klaar staat om ze in de armen te sluiten. Zo heb je niet de hoge kosten van een grote trouwboot, heb je een moment met zijn tweeën én betrek je de familie erbij. Voor veel mensen is dit de ideale oplossing. Het is natuurlijk ook mogelijk om de hele familie op de boot uit te nodigen. Wat voor jullie de beste optie is, ligt aan jullie persoonlijke voorkeuren.

Wanneer je ervoor kiest om te gaan trouwen op een boot, de juiste trouwboot kiest en rekening houdt met meerdere scenario's, gaat jullie trouwdag onvergetelijk worden. Ervaar de vele voordelen van deze unieke manier van trouwen zelf en stap samen in het huwelijksbootje.


Delen