Trouwen op een boot

3 mei 2021
 Categorieën: Events, Blog


Stap je in het huwelijksbootje, dan is trouwen op een boot een uitstekend idee. Zeker als je liever niet gaat voor een standaard bruiloft. Pas natuurlijk wel op met zeebenen. Kies je echter voor trouwen op een boot, dan ga je een onvergetelijke dag tegemoet. Ook je gasten zullen hier enorm van genieten. En wat denk je van de prachtige foto’s die je op deze manier kunt maken.

De hele dag op de boot

Vraag je jezelf nog af wat er allemaal mogelijk is bij een bruiloft op een boot? Eigenlijk is dat alles wel. Het is een goede optie om elkaar op de boot het jawoord te geven. Dat is zeker te regelen. Natuurlijk is het ook mogelijk om met de gasten te dineren. Kies je voor een iets grotere boot, dan kun je prima het feest vieren aan boord. En hoe romantisch is het om samen je huwelijksnacht op het water door te brengen. Het gebeurt zelfs dat mensen er meteen hun huwelijksreis aan vast knopen. Er is wat dat betreft werkelijk voor elk wat wils.

Soort boot en koers belangrijke punten

Er zijn best veel boten om uit te kiezen als je een bruiloft op het water wilt. Ga je voor een enorm luxe cruiseschip of past het beter bij jullie programma om een grachtenbootje te nemen? En wat denk je van een majestueus zeilschip? Houd vooral rekening met het aantal gasten dat je uitnodigt. Dat is vrij bepalend voor de keuze van het schip. Je kunt natuurlijk ook voor een gedeelte van de dag een boot huren en bijvoorbeeld het feest op een andere locatie houden. Een ander belangrijk punt is het budget, want er zijn nogal verschillen in prijs zoals je zult begrijpen. Hebben jullie helder welke boot het gaat worden, dan kies je een vaarroute uit. Het is natuurlijk niet leuk om de hele dag in de haven te blijven liggen. Er zijn verschillende vaarroutes mogelijk. Bijvoorbeeld over de Waddenzee of over het IJsselmeer. Ook een bepaalde plas behoort tot de mogelijkheden.

Arrangementen

Zeker als je je bruiloft op een boot viert, is het belangrijk om goede afspraken te maken. De reder heeft wellicht een aantal arrangementen waaruit je kunt kiezen. Overleg wat je zelf allemaal nog moet regelen. Waarschijnlijk zorgt de reder voor een cateraar, maar het kan ook zo zijn dat jullie als bruidspaar dat verzorgen. Ook jouw eigen wensen spelen hierbij uiteraard een grote rol. Wil je het jezelf helemaal gemakkelijk maken, kies dan voor all-inclusive. Of je laat de ceremoniemeester de dingen regelen. Als je vertrouwen in deze persoon hebt, is dat ook een goede optie.

Wil je graag meer informatie? Bezoek dan de website van Rederij Randmeer.


Delen